Poniedziałek
15.09.2025
ŚNIADANIE:
Chleb pszenny i wieloziarnisty z masłem
Kolorowy talerzyk: sałata, wędlina, jajko, papryka, ogórek zielony, kiełki rzodkiewki
Herbata z cytryną
Alergeny: gluten, jajka
OBIAD:
Zupa fasolowa z kiełbasą
Ryż na mleku z jabłkiem
Kompot, gruszka
Alergeny: gluten, mleko
Wtorek
16.09.2025
ŚNIADANIE:
Chleb pszenny i wieloziarnisty z masłem
Jajecznica ze szczypiorkiem, papryka czerwona
Kawa zbożowa z mlekiem
Alergeny: gluten, mleko, jajka
OBIAD:
Kapuśniak
Makaron pełnoziarnisty z kurczakiem i szpinakiem, sałatka z pomidorków z pestkami słonecznika
Kompot, banan
Alergeny: gluten, mleko
Środa
17.09.2025
ŚNIADANIE:
Zupa mleczna z gwiazdkami
Chleb pszenny i wieloziarnisty z masłem oraz żółtym serem
i ogórkiem zielonym
Herbata owocowa
Alergeny: gluten, mleko
OBIAD:
Rosół z lanym ciastem
Pałki kurczaka, ryż, surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem i szczypiorkiem
Kompot
Alergeny: gluten, jajka
Czwartek
18.09.2025
ŚNIADANIE:
Bułka kanapkowa i chleb wieloziarnisty z pastą z twarogu i buraków
Bawarka, marchewka do chrupania
Alergeny: gluten, mleko
OBIAD:
Zupa koperkowa z ziemniakami
Pulpety w sosie pomidorowym, kasza bulgur, fasolka szparagowa
Kompot, śliwka
Alergeny: gluten, śmietana, jajka
Piątek
19.09.2025
ŚNIADANIE:
Rogale z serkiem Łaciaty i dżemem, rogale z miodem
Jabłko, kakao
Alergeny: gluten, mleko
OBIAD:
Rosół z nitkami
Filet z miruny pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej
Kompot, arbuz
Alergeny: gluten